Хиперактивните деца – какви точно са те и как да ги разбираме?

Невронат, сироп за деца

Психолозите са категорични, че това са нормални деца, с нормален интелектуален капацитет, с нормален потенциал за вграждане в обществото, но просто любопитството им към света и тяхната странна настройка да регулират и да планират действията си, им пречат. Те са палави, гневни, понякога даже агресивни; трудно се задържат на едно място, трудно се концентрират, имат неустойчиво внимание, а прагът на тяхната възбудимост е много по-висок от този на останалите деца.

Обикновено спят неспокойно и малко, лесно се разтройват от шум, светлина и температурни промени, не се поддават и на никакъв режим. Никой не може да ги накара да направят нещо, което те не желаят и ако родителите настояват, това може да ги доведе до депресивност.

Хиперактивността се среща много по-често при момчетата – съотношението е 1 към 4, в сравнение с хиперативността при момичетата.

Но в същото време не трябва да забравяме, че другият полюс на неговите нарушения може да е свързан с доброто любопитство към света  и да използваме това при общуването си с него. Не трябва да се концентрираме върху критиките и недостатъците на детето. Напротив, фокусът трябва да се насочи към способностите на детето и зоните му на справяне. Ефективно е да се комуникира с детето чрез сътрудничество, а не чрез критика и наказания. Включването на учителите чрез позитивен социален обмен, е добър подход.

Имайте предвид, че с некотролируемото си поведение, понякога хиперактивните деца просто показват, че искат да бъдат изслушани, че искат да бъдат видяни и може би тази хиперактивност е един повишен, ясен знак за внимание – аз съм тук, има ме, значим съм, оцени ме, виж ме. По-различен съм, но си имам своите достойнства.

Хубаво е при подобни деца да се отнасяте с повишено внимание за да се стремите към подобряване на ситуацията. В такива случаи може да използвате и детският сироп НЕВРОНАТ, който благоприятства понижението на нервната възбодимост, подобрява съня и концентрацията, сваля стреса. НЕВРОНАТ  е натурален комплекс от лечебни билки и плодове и може да се прилага при деца над 9 месечна възраст.

Невронат, сироп за деца
Хиперактивните деца – какви точно са те и как да ги разбираме?
Към началото
error: Съдържанието е защитено !!!